У Сумах винесли вирок грабіжнику, який підбив підлітка на злочин

11.02.2021

10 лютого 2021 року за втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України) та неодноразові грабежі (ч.2 ст. 186 КК України) обвинуваченому Х. призначено остаточне покарання у вигляді 4 років 1 дня позбавлення волі.

За матеріалами справи чоловік у червні 2019 року запропонував своєму знайомому, якому на той час виповнилося лише 17 років, пограбувати незнайомого перехожого. Разом вони підійшли до хлопця та, відвівши його в сторону, завдали декілька ударів по голові та тулубу. Після чого розкладеним ножем обвинувачений перерізав ремінь сумки, яка висіла через плече у потерпілого та відкрито викрав її.

Не зупиняючись на вчиненому, обвинувачений 9-го та 13-го квітня 2020 року пограбував на вулицях міста Суми молодих дівчат, відбираючи їх мобільні телефони.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав.

При призначенні обвинуваченому покарання суд врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, а саме те, що обвинувачений вчинив злочин середньої тяжкості, тяжких наслідків від цього не настало, він щиро кається, активно сприяв розкриттю злочину, матеріальна шкода потерпілій стороні відшкодована.

Суд також врахував дані про особу обвинуваченого, який раніше судимий та скоїв злочин під час відбування покарання з іспитовим строком, яке призначене також за крадіжки та грабежі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: