Олександр Стрельченко: “Коли наступають корупційній гідрі на шию, завжди починається вереск і пошук уявних звинувачень”

12.02.2021

Перший заступник голови Сумської обласної ради Олександр Стрельченко повідомив, що у Сумській обласній раді вирішено ліквідувати управління майном і замість нього зробити відділи з питань комунальної власності, майнових та орендних відносин. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, пояснивши, чому саме відбудуться такі зміни:

“Абсолютно логічне рішення! Бо так є у більшості обласних рад.

Настав час привести роботу майнового комплексу у законодавче русло і на Сумщині. Треба наводити порядок у самому управлінні, де роздутий штат працівників. Вакансії не заповнені, за рахунок чого керівництво управління виписує собі захмарні премії та надбавки. Це, напевно, за те, що в онкологічному диспансері нелюдські умови перебування хворих. За те, що швидка допомога не може завершити ремонт у своїх приміщеннях і вчасно не доїжджає до хворих. За те, що за останні 4 роки підприємства, які мають приносити прибуток, стали збитковими. Взагалі розвалена фармацевтична комунальна галузь. І цей список можна продовжувати.

Аби не бути голослівним, наведу цифри. На Сумщині 18 комунальних комерційних підприємств. Збитки від їх діяльності за 9 місяців минулого року складають понад 10 млн грн! Збитковими є аптеки (!!!), автотранспортне підприємство (!!!), «Паливкомуненерго, Аеропорт «Суми» й інші.

Через недоліки в роботі управління майном воно неодноразово потрапляло в поле зору відповідних правоохоронних органів. Були проведені обшуки службою безпеки України. Наразі в управлінні триває аудит. І будуть зроблені фінансові та правові оцінки його діяльності.

Питання роботи управління стосуються виключно його керівництва, оскільки саме воно несе відповідальність за діяльність. Всі працівники управління, хто якісно і професійно виконує свою роботу, будуть працевлаштовані і продовжать працювати на розвиток області, а не на кишені окремих керівників”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: