У Сумах 5 років триває суд у справі дівчини, яка загинула під тролейбусом

12.02.2021

Зупинка була нічийна і завалена снігом – про це розповіли у суді свідки у справі загибелі 16-річної дівчини. Нагадаємо, сталося це 2016 року. Тоді, 9 лютого, на проспекті Лушпи в Сумах під тролейбус потрапила студентка. Серед версій того, що сталося: дівчина випала із салону або послизнулася на нечищеній дорозі.

11 лютого в суді, як і на минулому засіданні, теж слухали свідків, про допит яких клопотав прокурор. Спочатку запросили водійку тролейбуса Ірину Парахненко.

На питання прокурора Віталія Шаповала, чи відомо було про появу зупинки біля ТРЦ “Лавина”, водійка відповіла: “Нас завжди попереджають. Кожен місяць у нас інструктаж і нам повідомляють про зупинки. Вішають оголошення, що вводять зупинку”.

Другим слухали працівника підприємства “Електроавтотранс” Миколу Калініченка. У день загибелі дівчини чоловік проїжджав проспектом Михайла Лушпи після аварії. “Знак був, там кучугури снігу були, зупинка нечищена. Як сьогодні, – бульдозер почистив по місту, а зупинки…”, – сказав чоловік.

“Якщо двері зачинилися і тролейбус розпочав рух, за великого скупчення людей біля дверей можливо якось натиснути на двері, щоб вони відчинилися? ” – запитав захисник Віктор Нємцев.

“Ні, якщо двері вже зачинилися, і тролейбус почав рух, двері ніяк не відчиняться”, – відповів Микола Калініченко.

Останньою теж слухали колегу обвинуваченого водія – водійку Ганну Закорко. Вона теж обслуговувала маршрут по проспекту Лушпи. “Було дуже багато снігу нагорнуто на бордюр. Непочищено там було. Повідомляємо ми диспетчеру, що нечищено, тоді нам пояснили, що вона була нічийна, ніхто не зобов’язаний був її чистити”, – розповіла жінка.

Наступне судове засідання призначили на 23 лютого. Тоді планують слухати інших запрошених свідків у справі, передає suspilne.media.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: