“Налаштовані захищати інтереси колег”: Сумський головлікар прокоментував вручення підозр своїм підлеглим

12.02.2021

Як ми повідомляли, двом лікарям Сумської обласної клінічної лікарні вручили підозри про неналежне виконання своїх професійних обов’язків. Відповідно до висновків експертів терапевт та анестезіолог своєчасно не надали медичну допомогу пацієнтці. Це призвело до її смерті, повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, 20 квітня 2020 року у Сумах померла жінка. У неї була висока температура та високий рівень цукру. За версією поліції, лікарні Сум відмовлялися її госпіталізувати. Тоді у поліції відкрили кримінальне провадження.

За словами Науменко, надалі підозрюваних чекає допит. Після цього вирішуватиметься питання щодо обрання запобіжних заходів. На запитання, чи подаватиме прокуратура клопотання щодо відсторонення лікарів від виконання професійних обов’язків, Науменко відповіла: “Ми не можемо звертатися з таким клопотанням, оскільки це не тяжка категорія злочинів. Законних підстав для їхнього відсторонення немає”.

Директор обласної лікарні Володимир Горох так прокоментував ситуацію: “Ми налаштовані захищати і відстоювати інтереси колег. Один лікар – Іван Ручка – рятує людей від коронавірусу вже пів року. Він єдиний з обласної реаніматології погодився працювати реаніматологом в обласній інфекційній лікарні, де не було кадрів. А інший працює в нас на 0,25 ставки. Чергує два рази на місяць”.

У квітні Іван Ручка розповів журналістам, що жінка була доставлена у важкому стані, а реанімаційні заходи не допомогли, тому вона померла. “Жінка була доставлена нам у важкому стані. В агонії. В неї була підозра на коронавірус. Ми вдягли захисні костюми і прийняли цю жіночку. Розпочали комплекс реанімаційних дій, але констатували смерть”, – сказав лікар-анестезіолог Сумської обласної лікарні Іван Ручка.

Адвокат іншого підозрюваного – Олександра Гапієнка – Дмитро Таран розповів: “Готуємо інформацію для спростування відомостей, які вказані в висновках прокуратури. Вважаємо їх передчасними та складеними на підставі експертизи, яка врахувала недостатньо даних. Сторона захисту буде займатися тим, щоб виправдати підзахисного і для цього є всі підстави, оскільки він діяв відповідно до уніфікованого протоколу щодо хворої цукровим діабетом ІІ ступеню. Тоді як у підозрі не зазначено, яку норму закону порушив підзахисний”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: