Держекоінспекцію не пустили на “Сумитеплоенерго” перевірити заяву про чорний сніг

13.02.2021

Державна екологічна інспекція 12 лютого намагалася перевірити товариство “Сумитеплоенерго” за заявою сумчанина про чорний сніг. Але зайти на підприємство інспектори з ревізією не змогли: не отримали дозволу.

Мова йде про скаргу на те, що вулиці біля Сумської ТЕЦ, яку орендує підприємство, припорошує сажею. “На ТЕЦ ми не змогли потрапити, тому що керівник вирішує про допуск до перевірки або визначена відповідальна особа за наказом цього підприємства”, – каже головний спеціаліст відділу атмосферного повітря Держекоінспекції у Сумській області Валерій Кузьменко.

Щоб отримати такий дозвіл, інспектори разом із журналістами приїхали до головного офісу підприємства на іншу околицю міста – вулицю Лебединську. “Це заборонено, вийдіть, будь ласка, з приміщення. Дякую”, – відповіли там.

Не пустили з перевіркою й представників екоінспекції. За словами Валерія Кузьменка, у них взяли лише документи. “Керівника на підприємстві не було, він займався своїми депутатськими обов’язками”, – сказав він.

“Екоінспекція до нас сьогодні приїхала з позаплановою перевіркою. Ними були надані нам документи щодо підстав і питань, з яких ця служба звернулася на підприємство. Після опрацювання документів юридичною службою підприємства інспекцією буде надана відповідь згідно з законодавством”, – говорить речниця “Сумитеплоенерго” Віта Харченко.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: