Відомий сумський лікар розповів зворушливу історію кохання: разом із дружиною понад 50 років

14.02.2021

“Спільна гармонія має входити в поняття “любов”, – вважає Володимир Нєустроєв. Він познайомився з Лідією в … операційній. Працював хірургом в лікарні, куди привезли симпатичну жінку. З того часу вони разом вже понад 50 років. Про історію кохання та секрети сімейного щастя розповіли “Суспільному Суми”.

Володимир та Лідія у шлюбі 53 роки. Вони познайомились у 1967-му році Тоді їй було 27 років, а йому – 29.

Фото – з сімейного архіву Нєустроєвих

“Я – хірург за спеціальністю, чергував у лікарні, – згадує чоловік. – Привезли із гострим апендицитом молоду, гарну. Я її оперував. Перевірив, що там і як всередині. Все нормально, чудово. І після цього почалися наші стосунки”.

“Після виписки я приїжджала кілька разів на консультацію. В мене була проблемка, мені треба було отримати лікування якесь потім”, – розповідає Лідія.

Дати поштовх стосункам допомогла сусідка Лідії, яка працювала в лікарні. “Можна сказати – не я, а вона запросила його в гості. І він прийшов”.

Симпатія один до одного з’явилася не одразу, згадують Нєустроєви. “Коли оперують, коли боляче, недобре. Ну яка може бути симпатія до лікаря в масці?”, – говорить Володимир.

Крім того, у них обох вже був не дуже успішний досвід сімейного життя. Обоє до знайомства були розлучені. Від попереднього шлюбу у Лідії була донька, у Володимира – син. Згодом у них народилося ще двоє дочок.

Фото – з сімейного архіву Нєустроєвих

Пропозиція взяти шлюб була простою, згадує жінка. “Ми обідали в ресторані, він був на курсах у Харкові, я приїхала. І він сказав, що треба нам цю справу оформити”, – розповідає вона.

Володимир Нєустроєв все життя працював хірургом, завідував хірургічним відділенням лікарні №5 майже 30 років, був головним хірургом Сум. Переконаний, що допомагала йому в роботі саме домашня підтримка. “Звичайно, це заслуга дружини”, – говорить Володимир.

“Коли ти кохаєш, ти віддаєш. Я віддавала. Я віддавала себе дітям, віддавала себе чоловікові. Я жила їхнім життям. Повага, дуже велике терпіння треба і тяжко працювати”, – говорить Лідія.

“Не треба квапитися. У всьому. Зокрема, створювати сім’ю. Треба все одно придивитися одне до одного. Не тільки зовнішність має значення. На мій погляд, якась спільна гармонія має входити в поняття “любов””, – вважає Володимир Нєустроєв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: