На Сумщині шукають родичів загиблих у німецькому таборі «Шталаг 354»

16.02.2021

Серед загиблих в німецькому таборі для військовополонених і мирних громадян «Шталаг 354», який розташовувався в роки війни в селищі Боровуха в Білорусі, є уродженці Сумщини.

«Пошуковими загонами Новополоцька спільно Міністерством оборони Республіки Білорусь встановлено свідчення про уродженців регіонів України, які загинули в німецькому таборі для військовополонених і мирних громадян «Шталаг 354», що розташовувався в селищі Боровуха. Станом на сьогодні це територія сучасного міста Новополоцьк, – йдеться в листі, що надійшов на адресу Сумської облдержадміністрації. – Новoполоцький міськвиконком звертається з проханням посприяти пошуку рідних і близьких загиблих бійців, а також передачі їх контактів для можливої організації поїздки на місце загибелі і захоронення їх родичів».

У списку загиблих військовополонених значаться рядові солдати – уродженці Сумщини, які загинули в полоні в таборі «Шталаг 354»: Гайдабрус Олексій Іванович родом із с. Вири Білопільського району та Патютько Віктор Акимович із с. Осоївка Краснопільського району.

«Впевнені, що спільними зусиллями нам вдасться передати підростаючому поколінню пам’ять про трагічні сторінки історії наших братніх народів, допомогти родичам знайти безвісти зниклих захисників і увічнити їх пам’ять», – зазначив у листі перший заступник голови Новополоцького виконкому Сергій Семьоничев.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: