Сумські біатлоністки виступили в індивідуальних гонках на чемпіонаті світу

16.02.2021

Після одноденної паузи змагальна програма чемпіонату світу в  Поклюці продовжилася індивідуальною гонкою у жінок.

Першою з українок в цій гонці стартувала Олена Підгрушна, яка отримала другий стартовий номер. Але вже на першому вогневому рубежу стало ясно, що повторити ідеальний стрілецький результат гонки переслідування на цей раз, на жаль, не вдасться. Хоча Олена і стріляла розмірено, явно з наміром уникнути помилок, останній постріл все-таки пішов в «молоко». На трьох рубежах, що залишилися, Підгрушна заробила ще три хвилини штрафу і закінчила довгу гонку на 43-й позиції.

Наступну українку, яка стартує, довелося чекати довго – до 64-го номера. Але саме випускниця СумДУ Юлія Джима перед стартом розглядалася як головний шанс команди на високий результат. Підстави для цього були – Юля чотири сезони поспіль виборює подіуми в індивідуальних гонках, а саме в Поклюці Джима завоювала поки єдину особисту перемогу в гонках Кубка світу, пише biathlon.com.ua.

Перше коло разом зі стрільбою лежачи, здавалося, давали привід для оптимізму. Юля пройшла його швидше за всіх з українок і на виході зі стадіону входила в топ-15, поступаючись лише 15 секунд лідерському графіку. Однак медальні надії українки виявилися розбиті трьома хвилинами штрафу на першій стійці… Додавши ще один промах на заключному рубежі, Джима фінішувала лише 32-ю. Прикро, що при цьому українка також не набрала достатньо балів, щоб відібратися в мас-старт чемпіонату світу.

А підстрахувала лідерів команди уродженка Сум Анастасія Меркушина! Настя цілеспрямовано готувалася до цієї гонки чемпіонату світу і проявила себе в ній майже ідеально! На вогневих рубежах Настя заробила всього одну хвилину штрафу, після чотирьох рубежів показуючи сьомий графік. Однак, внаслідок трохи зіпсованої підготовки в сезоні, набрати оптимальні швидкісні кондиції Насті не вдалося, і до фінішу вона втратила кілька позицій і в підсумку фінішувала 13-ю.

Ще одна наша спортсменка Віта Семеренко з двома колами штрафу стала 41-ю – нашій досвідченій спортсменці поки так і не вдається набрати в нинішньому сезоні хоча б один кубковий бал…

Що ж до мас-старту, то від України в ньому виступлять Олена Підгрушна і Дар’я Блашко, яким набраних в спринті і гонці переслідування балів виявилося досить для потрапляння в 30 кращих чемпіонату.

Ну, а чемпіонкою світу досить несподівано, як для індивідуальної гонки, стала Маркета Давідова! Чеська біатлоністка стала однією з усього лише двох учасниць гонки, що обійшлися без штрафу на всіх чотирьох рубежах! Коли Чеська Ракета закрита свою останню мішень, на фініші розчаровано опустила голову Ханна Еберг, яка до того утримувала першу позицію.

Але перед останнім колом Давідова випереджала шведку на 28 секунд, і цю ж дистанцію зберегла до фінішу. Третє місце у Інгрід Тандреволд, яка, як і Еберг, обмежилася однією штрафною хвилиною і, зайнявши останню вакантну сходинку подіуму, залишила без медалі австрійку Лізу Терезу Хаузер.

Лідер Кубка світу Тіріл Екхофф не змогла продовжити свою медальну серію в Поклюці, з чотирма промахами фінішував лише на 23-й позиції. Цей результат власниці жовтого біба дозволив Ханні Еберг ущільнити боротьбу в тоталі – після цієї гонки шведка поступається норвежці всього 26 очок. А ось Марте Олсбю, що лідирувала в Кубку світу половину сезону, відсунулася на третю сходинку, замкнувши сьогодні двадцятку найсильніших в індивідуальній гонці.

Завтра медалі чемпіонату світу в цій дисципліні розіграють чоловіки. В середу дві коротких індивідуальних гонки також пробіжать учасники четвертого етапу Кубка IBU.

Індивідуальна гонка. Жінки

1. Маркета Давідова (0+0+0+0) 42:27,7

2. Ханна Еберг (0+0+1+0) +27,9

3. Інгрід-Ландмарк Тандреволд (0+1+0+0) +1:04,0

13. Анастасія Меркушина (1+0+0+0) +2:28,0

32. Юлія Джима (0+3+0+1) +4:06,4

41. Віта Семеренко (0+1+0+1) +4:39,1

43. Олена Підгрушна (1+2+0+1) +4:55,0

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: