У мерії Сум пообіцяли встановити світлофор на аварійній ділянці

16.02.2021

Отримала відповідь міської влади петиція «Встановлення світлофора на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні».

«Мешканці району який швидко збільшується за кількістю проживаючих сімей звертаються за допомогою у вирішенні нагальної проблеми. Зі збільшенням населення зростає і кількість автовласників, що в свою чергу спричиняє велику кількість аварій на перехресті вулиці Герасима Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні, що є зрозумілим та логічним. Проте, рух на даному перехресті залишається нерегульованим: перехрестя обладнане лише пішохідними переходами. За останній час на пішохідному переході від зупинки «Сумський Національний Аграрний Університет» до супермаркету «АТБ» відбулося декілька ДТП з серйозними наслідками.

Виникає необхідність забезпечити належний рівень безпеки мешканців мікрорайон. Особливо гостро стоїть питання безпеки дітей, які відвідують школу №1 та дитячий садок №5, приїздять на лікування до обласної дитячої стоматологічної лікарні, студентів, котрі навчаються у Сумському державному аграрному університеті.

Пропонуємо вирішити питання шляхом встановлення світлофора на даному перехресті. Хочемо зазначити, на подану в 2016 році петицію (https://cutt.ly/eh8Mhcd) було отримано відповідь: «Повідомляємо, що згідно з інформацією проведеного аналізу Управління патрульної служби м. Суми не заперечує щодо встановлення світлофорного об’єкта по вул. Г.Кондратьєва, 181».

У зв’язку з тим, що титульним списком кошти на встановлення світлофору за даною адресою на 2016 рік не передбачено, управління звернулося до планово-бюджетної комісії та комісії по ЖКГ з проханням включити даний світлофор до титульного списку.

Таким чином, згідно з протоколом №24 засідання планово-бюджетної комісії від 21 липня 2016 року, було підтримано питання виділення 600 000 грн. на виконання комплексу робіт по будівництву світлофору на пішохідному переході в районі Сумської обласної дитячої клінічної поліклініки по вул. Г.Кондратьєва, 179 у бюджеті 2017 року». Проте, кошти не були виділені та світлофор не було встановлено.

Просимо Вас встановити світлофор у 2021 році», – писав автор петиції Дмитро Юрченко.

Відповідь на електронну петицію:

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції “Встановлення світлофора на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні”, розміщеної на веб-порталі “Єдина система місцевих петицій” (https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2514), повідомляємо наступне.

З електронної петиції вбачається, що мешканці бажають встановити світлофор на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні.

Повідомляємо, що за інформацією, наданою Управлінням патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції, враховуючи інтенсивність руху та стан аварійності, назріла необхідність будівництва світлофорних об’єктів на окремих ділянках вулиць міста, в тому числі й на нерегульованому пішохідному переході по вул. Герасима Кондратьєва в районі будинку № 181 (примикання виїзду з вул. Лебединської).

З огляду на вищевикладене, зважаючи на нагальність та важливість порушеного Вами питання, Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради в поточному році буде вжито дієві заходи по облаштуванню нерегульованого пішохідного переходу по вул. Герасима Кондратьєва (район будинку № 181, примикання виїзду з вул. Лебединської) світлофорним об’єктом».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: