На Сумщині дитина отруїлася простроченим йогуртом, купленим у магазині біля школи

16.02.2021

У понеділок, 15 лютого, учень однієї з глухівських шкіл купив у сусідньому магазинчику йогурт, щоб вгамувати голод. З’їв його на одному диханні, а порожню ємність викинув у відро для сміття, що стоїть у класі, пише shans.com.ua.

За деякий час хлопчикові стало зле: болить живіт і нудить. Однокласники відразу здогадалися, що вся справа в тому нещасливому йогурті, і вирішили провести власне розслідування. Дістали з відра тару, подивилися на дату і дружньо ахнули: термін придатності «корисного» молочного продукту закінчився ще 1 лютого! Тобто йогурт прострочений на цілих два тижні!

Самопочуття шестикласника було настільки поганим, що його відпустили додому раніше, хоча зазвичай заняття та секції в даній школі тривають до пів на сьому вечора.

Наступного дня дитина на уроки теж не пішла – симптоми отруєння все ще давали про себе знати. Як розповіла мати хлопчика, йти в магазин пред’являти претензії вона не стала з тієї лише причини, що у неї немає упаковки з-під цього продукту (син її зі школи не приніс), і фактично вона ніяк не зможе довести саму покупку. Залишається лише сподіватися, що наступні юні покупці будуть більш уважні та розглянуть термін придатності прямо в торговельній точці.

Хочеться звернутися і до підприємців: нажива на дитячому здоров’ям – вельми сумнівний спосіб заробітку…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: