Старезний ліс та архітектурні пам’ятки: жителів Сумщини запрошують на екскурсію в прикордонну зону

17.02.2021

20 лютого конотопців запрошують відвідати місто Середина-Буда. Захід відбудеться у рамках шостого фестивалю біологічних колекцій «Природа навколо нас».

Як зазначає співорганізатор Сергій Панченко, фестиваль почнеться 17 лютого із презентацій колекцій школярів, різноманітних освітніх заходів у позашкільних та загальноосвітніх закладах, бібліотеці. Кульмінацією стане суботній похід до Середина-Буда, де створений перший національний парк на Сході України. Це відомий дослідницький центр міграцій птахів, дослідження лісів та законодавець культури заповідної справи навіть в межах України.

Організація «Друзі Сеймського ландшафтного парку» та їх партнери з Української природоохоронної групи запрошують всіх охочих. Участь безкоштовна.

Долучитися до події можна у Facebook за посиланням. Охочим пропонують зібратися на приміському вокзалі в Конотопі о 8:15. Далі сідають в електричку до ст. Зернове, куди прибувають об 11:30.

Екскурсійна програма включає огляд історичних та архітектурних пам’яток міста, знайомство із колекціями учасників фестивалю, відвідання старезного лісу прямо у місті, чаювання в адміністрації нацпарку, знайомство з його роботою. О 16:20 вирушають назад до Конотопа, куди прибудуть о 19-10. З собою мати перекус на день, запасне взуття чи хоча б сухі шкарпетки. Найголовніше – не забути вдома паспорт, адже це прикордонна зона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: