На Білопільщині не вистачає лікарів

17.02.2021

Завідуюча Амбулаторії загальної практики сімейної медицини м. Ворожба Анастасія Заріцька пішла у тривалу відпустку у зв’язку з вагітністю і пологами. Виконувати її обов’язки  покладено на лікаря цієї ж амбулаторії Любов Гуральник. Як повідомив головний лікар Білопільського центру первинної медичної допомоги Костянтин Рожин, на жаль, призначити лікаря на заміну Анастасії Заріцькій наразі немає жодної можливості через брак лікарів.

З огляду на такі зміни, діти з Ворожби опинилися у досить незручному становищі, адже везти хвору дитину на прийом до Білопілля, м’яко кажучи, досить неприємно, якщо не сказати – небезпечно, пише bilopillia.city.

Як дізналися журналісти  з коментарів і головного лікаря первинки Костянтина Рожина, і Ворожбянського міського голови Андрія Дружченка, наразі обидва керівника шукають вирішення ситуації, яке б оптимально задовольнило і маленьких жителів Ворожби, і їхніх батьків.

– Робимо все можливе, аби залучити сімейних лікарів, які погодяться працювати у Ворожбянській АЗПСМ, у свою чергу ми готові створити для них усі необхідні умови, – зазначив Андрій Дружченко.

– На жаль, на сьогодні не вистачає лікарів навіть в АЗПСМ м. Білопілля і черги охочих працевлаштуватися лікарем теж немає, – підсумував свій коментар Костянтин Рожин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: