У Кролевці вшанували пам’ять полковника Андрія Лепеха, який загинув в АТО

17.02.2021

Сьогодні у Кролевці вшанували пам’ять  Андрія Лепехи, який 17 лютого 2015 року поліг у боях за Дебальцеве. Вшанування відбулося на Центральному кладовищі, біля могили загиблого героя.

45-річний полковник Андрій Лепеха у відрядженнях на Сході був тричі та не лише керував логістикою забезпечення пальним у зоні проведення АТО, а й особисто здійснював доставку пально-мастильних матеріалів у підрозділи Збройних Сил України. 17 лютого 2015 року бойові зіткнення проходили безпосередньо в самому місті Дебальцеве. Того дня після чергової доставки пального для українських підрозділів, заблокованих поблизу міста, при виході з оточення після чергової заправки техніки колона автопаливозаправників потрапила під мінометний обстріл, під час якого Андрій Лепеха загинув.

Указом Президента України від 15 травня 2015 року №270/2015 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, полковник Андрій Лепеха нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: