На Сумщині агрокомпанія відсудила 611 тис. грн боргу за міндобрива

17.02.2021

До суду звернулося ТОВ “Аграрно-хімічна компанія” до відповідача ТОВ “Торговий Дім “Інтерагростандарт” про стягнення 611,7 тис. грн заборгованості за договором поставки, судові витрати, пов’язані з розглядом справи.

Судом встановлено, що факт поставки позивачем та прийняття відповідачем товару на суму 611794 грн 75 коп. підтверджується наявними в матеріалах справи доказами. При цьому відповідач не розрахувався за поставлений йому товар, чим порушив права та охоронювані законом інтереси позивача.

Враховуючи викладене, а також те, що відповідач не надав суду доказів сплати існуючого боргу, суд приходить до висновку про задоволення позову та стягнення з відповідача на користь позивача .

Згідно зі ст. 629 ЦК України договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Відповідно до приписів ст. 712 ЦК України продавець (постачальник) зобов’язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у власній підприємницькій діяльності або в інших цілях, непов’язаних з особистим, сімейним, домашнім з іншим подібним використанням, а покупець зобов’язується прийняти товар і оплатити за нього певну грошову суму.

За змістом ст. ст. 691, 692 ЦК України покупець зобов’язаний оплатити Товар за ціною, встановленою в договорі купівлі-продажу, а також учинити за свій рахунок дії, які відповідно до говору, актів цивільного законодавства або вимог, що звичайно ставляться, необхідні для здійснення платежу. Покупець зобов’язаний сплатити Продавцеві повну ціну переданого Товару після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором бо актами цивільного законодавства не встановлено інших строків оплати товару.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: