Тетяна Сизон: Політичні чвари «слуг народу» починають впливати на роботу депутатів Сумської облради

17.02.2021

Саме так резюмувала сьогоднішнє засідання обласної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва керівник фракції «За майбутнє» Тетяна Сизон.

«Сьогодні відчувалося певне небажання політиків розглядати питання по суті під час засідання постійної комісії з питань бюджету, на яку виносилися обласні програми щодо соціального захисту населення, компенсації витрат за пільговий проїзд, розвиток освіти, спорту та фізичної культури, розподіл державної субвенції у системі охорони здоров’я…

На моє переконання, депутати переключилися більше на політичні ігри та інтриги, замість того, аби серйозно аналізувати стратегічні Програми життя регіону», – коментує політик.

Вона подякувала колегам-депутатам, за те, що «в певний момент здоровий глузд все ж взяв гору», і депутатам вдалося розглянути та винести на наступну сесію найважливіші питання.

Серед них, перше: розподіл державної субвенції на інсулін для хворих жителів Сумщини. У порівнянні з минулим роком, цьогоріч держава виділила 80% коштів від потреби, що зменшить навантаження для місцевих бюджетів. Друге: програма розвитку фізичної культури та спорту до кінця 2024 року, яку також розглянули, проте депутатка запропонувала внести зміни та збільшити фінансування на інформаційну кампанію, адже навряд чи можна пропагувати здоровий спосіб життя за 25 тис грн на рік.

«Викликав занепокоєння і той факт, що переважна більшість спортивних комунальних закладів Сумщини зовсім не отримує кошти на поповнення матеріальної бази. Виходить: закупівля спортивного інвентаря знову ляже на плечі батьків, діти яких відвідують ці заклади», – зазначила керівник фракції «За майбутнє».

Також вона відзначила, що внесення змін до Обласної комплексної програми «Освіта Сумщини у 2019 – 2021 роках» – теж розглянули. Пропозиції від керівника профільного департаменту були конкретними й дієвими, тож жодних уточнюючих запитань у депутатів не виникло.

«Чекаємо винесення піднятих питань на сесію для голосування! Сподіваюся, політичне перетягування ковдри серед провладних політичних сил не вплине на конструктивну роботу депутатів, і соціально важливі рішення будуть прийняті», – резюмувала політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: