Суд оштрафував голову виборчої комісії з Ямпільщини

17.02.2021

Суд притягнув голову виборчої комісії з Воздвиженського до кримінальної відповідальності за грубе порушення виборчого законодавства.

Слідством було встановлено, що 25 жовтня минулого року біля 18:00 голова дільничної виборчої комісії №590708 в с. Воздвиженське ще до закінчення голосування умисно поставила свій підпис у 8 примірниках протоколів дільничної виборчої комісії №590708 про підрахунок голосів виборців депутатів Шосткинської районної ради, у 10 примірниках протоколів про підрахунок голосів виборців з виборів депутатів Сумської обласної ради, у 9 примірниках протоколів про підрахунок голосів виборців з виборів Ямпільського селищного голови та у 11 примірниках протоколів з виборів депутатів Ямпільської селищної ради в багатомандатному виборчому окрузі №1. Зокрема, вона поставила свій підпис у графі «голова дільничної виборчої комісії» навпроти свого прізвища до остаточного їх заповнення.

Підсудна свою вину визнала повністю та пояснила, що таким чином хотіла пришвидшити процес підрахунку голосів після закінчення виборів, а наміру фальсифікації виборчого процесу не мала. В протоколах поставила лише свій підпис, іншої інформації не заповнювала.

Дослідивши докази, суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158-3 КК України, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 грн, з позбавленням права займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на строк п`ять років.

Зазначимо, що за інформацією з відкритих джерел, кандидатура голови №590708 була подана від кандидата на посаду селищного голови Ямполя Губар О.К.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: