Мітинг залізничників: сумчани не їздили на акцію протесту до Києва

18.02.2021

Із сумської дирекції залізничних перевезень, на мітинг проти реформування Укрзалізниці представники не їздили. Про це Суспільному поза кадром розповіли працівники вокзалу. І це підтвердила телефоном голова місцевої профспілкової організації Олена Трофименко. Її на мітингу теж не було.

Про мітинг залізничників і транспортних будівельників під Кабміном, кажуть на вокзалі, дізналися із соціальних мереж.

У столиці мітингували, бо не згодні з реформою “Укрзалізниці”, яка, за їхніми словами, не враховує інтереси працівників. Також мітингували через відсутність окремих виплат, передбачених їм трудовими договорами, ймовірні скорочення і порушення керівництвом власних обіцянок щодо підвищення заробітної плати.

Серед організаторів мітингу – профспілка залізничників і транспортних будівельників України та профспілка “Синдикат. Про те, як реформування може відобразиться на Сумщині розповів Суспільному кандидат економічних наук і представник Всеукраїнського центру реформ транспортної інфраструктури Дмитро Власенко, чоловік живе й працює у Конотопі.

“У нас теж є такі чутки, що їх будуть скорочувати, тому що було 20 потягів, залишилось два. Навіщо потрібні ті квиткові касири? Тобто у нас теж кулуарно багато чого обговорюють, але ті залізничники, які якось ще хочуть працювати, вони мовчать. Структура Укрзалізниці організаційна, керівна, вона дуже роздута. По-перше, потрібно зменшити чисельність керівного апарату, їх дуже багато, а потім вже дивитися, що робити з працівниками”, – говорить представник ГО “Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури” Дмитро Власенко.

Наразі від Укрзалізниці чекають відповіді на запит: що думають з приводу акції керівники Укразалізниці – зокрема, чи є підстави у людей побоюватись скорочення та погіршання умов праці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: