Житель Білопілля став переможцем чвертьфіналу Кубку світу з шахів

18.02.2021

Протягом року тривав ветеранський шаховий турнір VVVC12/pr ICCF Veterans World Cup 12pr12, який є чвертьфіналом Кубку світу.

В турнірі взяли участь понад тисяча шахістів з усього світу. Серед них – гросмейстер, три міжнародні майстри, експерт із шахів (ССЕ), інші учасники турніру, національні майстри.

Переможцем чвертьфіналу став житель Білопілля Віктор Тимко, обігравши суперників з Ємена, Словакії, Росії, Австрії, Чехії, Німеччини, Англії, США та Фінляндії, передає bilopillia.city.

Переможці турніру, які вибороли перші та другі місця, вийшли до півфіналу, що розпочнеться після закінчення всіх відбіркових турнірів, влітку 2021 року.

Для Міжнародного майстра з шахів Віктора Тимка ось уже понад 50 років поспіль шахи – не просте захоплення, а невід’ємна частина життя.

Свого часу, будучи кандидатом у майстри спорту, Віктор Тимко потрапив до турніру № М/РТ-2, де грали два міжнародні майстри, два майстри спорту України, дійсний чемпіон України, екс-чемпіон України і ведучі кандидати у майстри. В цьому турнірі наш земляк зайняв чисте (без поділу) перше місце і на очко перевиконав норматив майстра спорту України.

За такий успіх його поставили на першу дошку за збірну України у фіналі п’ятої командної першості Європи, де він виконав норматив міжнародного майстра, маючи ще дві незакінчені партії. У цей же час Віктор Тимко виграв чвертьфінал першості Радянського Союзу, обігравши відомого нині гросмейстера М.Музику та зробивши тільки дві нічиї і вигравши решту партій.

У півфіналі першості грали досвідчені шахісти. Зігравши в нічию з лідером та вигравши в інших суперників, В.Тимко зайняв у друге місце і вийшов до фіналу СРСР. За всі роки їх проведення, до участі потрапляли близько тридцяти шахістів із України. Це була остання першість Радянського Союзу (двадцять перша) – Меморіал Бориса Розінова.

Віктор Тимко зайняв сьоме місце і вдруге виконав норматив міжнародного майстра, що дало право Міжнародній федерації заочних шахів у 2016 році на конгресі ICCF у Бремені (Німеччина) присвоїти В.Тимку звання міжнародного майстра.

Крім цього, Выктор Тимко зайняв друге місце першості УАЗШ-першій, серед заочників (на очко вище за норматив майстра спорту України). Віктор Тимко потрапив до Світової енциклопедії заочних шахів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: