Сумчанин, що створив власну компанію у Берліні, дав поради, як отримати роботу в IT-сфері

18.02.2021

“Треба вміти себе продати”, – говорить сумчанин Роман Паращенко. Сім років тому він перебрався до Берліна, де заснував власну ІТ-компанію. У Сумах Роман закінчив виш і працював у одній з державних компаній програмістом-розробником. Потім близько року пропрацював у міжнародній компанії з розробки програмного забезпечення і згодом виїхав за кордон.

“Потрібно навчатися проходити співбесіду, бо це зовсім інший досвід. Людина може бути гарним спеціалістом, але це не значить, що вона себе може гарно “продати”. В Україні, якщо ти спеціаліст, тебе візьмуть і без цієї зацікавленості, тому що надто велика конкуренція. За кордоном дуже багато вакансій, дуже багато кандидатів і потрібно продати себе. Треба показати, що ви вивчили компанію, знаєте, чим вона займається, яка у неї бізнес-модель і у вас є спільна тема, спільний інтерес. Вже на інтерв’ю проговорити про це. Інакше це буде відмова”, – ділиться досвідом засновник ІТ-компанії у Берліні Роман Паращенко.

Професії в ІТ-сфері  мають чи не найбільший попит у світі, а також і на вітчизняному ринку праці, говорять в обласному центрі зайнятості.

“Заробітна плата в таких вакансіях стартує від 15 тис грн. і вище. Таких вакансій, які б подавались до служби зайнятості в ІТ-сфері, їх не багато. Як правило, компанії в ІТ-сфері, до них молодь звертається самостійно й укомплектовує такі вакансії самостійно роботодавець”, – зазначила начальниця відділу обласного центру зайнятості Алла Придатко.

З її слів, більшість запропонованих роботодавцями вакансій із зарплатою від мінімальної до середньої в області, тобто майже 12 тис грн. – 56%. З вищою зарплатою – 6%.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: