Хто серед нардепів Сумщини найкраще виконує обіцянки?

19.02.2021

Із шести депутатів-мажоритарників Сумської області найвідповідальнішим на сьогодні є Ігор Молоток (група «За майбутнє») – він виконав 41% обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло». За кілька депутатських каденцій Молоток дав 81 обіцянку: виконав – 33 (41%), провалив – 31, в процесі виконання – 17. У цьому скликанні нардеп виконав лише одну обіцянку – зняти депутатську недоторканність.

Останнє невиконане зобов’язання – підтримувати введення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення (нардеп був відсутній під час голосування за закон). У поточному скликанні Молоток повинен, зокрема, виконати програмні обіцянки сприяти розвитку дорожньої інфраструктури та промисловості, встановити єдину закупівельну ціну на молоко, підтримувати медичну реформу.

По 20% обіцянок виконали позафракційний нардеп Андрій Деркач і член фракції «Слуга народу» Микола Задорожний.

Деркач за кілька каденцій дав 45 обіцянок: виконав – 9 (20%), провалив – 16, в процесі виконання залишається 20. У поточному скликанні він тільки виконав обіцянку внести в Раду постанову про створення ТСК з розслідування фактів міжнародної корупції посадових осіб.

Провалив депутат обіцянки зареєструвати петицію щодо зниження тарифів на 25% і внести до парламенту постанову про створення ТСК щодо втручання у вибори в США.

У Задорожного, за даними наших аналітиків, 30 обіцянок: виконав – 6 (20%), жодної не провалив і 24 – в процесі реалізації. Депутат, зокрема, виконав обіцянку домогтися процедури спрощення імпічменту президента і проголосувати за поправку у справах Майдану.

Тетяна Рябуха, яка пройшла в Раду від «Слуги народу», дала 40 обіцянок: виконала – 7 (18%), невиконаних немає, 33 – в процесі реалізації. Вона виконала обіцянки домагатися перезавантаження прокуратури, скасувати депутатську недоторканність.

Її колега по фракції Ігор Васильєв, за даними «Слово і діло», дав 36 зобов’язань: виконав – 5 (14%), провалених немає, 31 – в процесі виконання. Серед виконаних обіцянок депутата – домагатися запровадження обов’язкової конфіскації майна корупціонерів, а також притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

Поки що найменше обіцянок з мажоритарників Сумської області виконав Максим Гузенко. Член фракції «Слуга народу» дав в цілому 35 обіцянок: виконав – 4 (11%), невиконаних немає, 31 – в процесі виконання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: