Екс-нардеп Медуниця спочатку розповсюдив фейк про вакцинацію, а потім його спростував

19.02.2021

Колишній народний депутат Олег Медуниця вирішив виступити у ролі міжнародного експерта з вакцинації проти COVID-19, намагаючись на прикладі порівнянь підкреслити, як це питання провалює Україна. Спочатку він на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що Албанія вже закінчила проводити щеплення.

“Це сумна статистика смертей українських громадян. Все могло бути інакше. Але влада Зеленського чомусь вирішила, що піар це головні ліки від короновірусу. Спочатку гучно створили фонд боротьби з хворобою, а потім по тихому відправили його на дороги. І як результат восени минулого року місцева влада, лікарі зіштовхнулися з небаченою кризою системи лікування від цієї небезпечної хвороби. Потім були гучні обіцянки почати вакцинацію. Вакцини досі в країні немає і та яку незабаром сподіваюсь доставлять не найкращої якості. Албанія вже закінчила вакцинацію. Повним ходом йде вакцинація в забутому світом Зимбабве, а ми єдина країна в Європі, яка тупцюється на місці. Сподіваюся, що виборці згадають владі ці прояви явного непрофесіоналізму і надлишкового нічим не підкріпленого піару”, – написав екс-нардеп.

Однак потім, коли Олегу Медуниці заперечили – що у цій країні насправді закінчилася вакцина, а не вакцинація, він погодився, що Албанії дійсно потрібно ще понад 1,5 мільйона доз. Натомість албанський уряд  отримав 500 тис. доз вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.

Як бачимо, екс-нардеп хотів похизувуватися знаннями на суспільно важливу тему, але останні його підвели.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: