У Сумах хочуть забрати землю у підприємця через жахливий стан території

19.02.2021

На одній із профільних депутатських комісій по землі та архітектурі депутати Сум розглянули питання поновлення договору з одним із місцевих підприємців на оренду ділянки в 33 сотки на вул. Героїв Крут, 19, передає shans.com.ua.

Голова комісії Сергій Дмитренко заявив, що особисто побував на цій ділянці і залишився вкрай незадоволений побаченим: «Майна там 64 кв. м. А в цілому – просто порожня територія, яка не обробляється, самосів там у людський зріст, стан жахливий! Моя пропозиція – розробити техдокументацію по розділу землі й дати ФОП в оренду частину тільки під майном. Решту – виставити на аукціон. Ми повинні розвивати місто».

Депутат Дмитро Хандурін відразу пояснив, що це не так просто: спочатку ФОП треба направити лист-попередження, що місто не планує продовжувати договір оренди. І тільки коли він буде вважатися закінченим, департамент може розробити документацію на розподіл землі.

Однак начальник міськуправління земельних відносин Анна Стегній уточнила: «Договір закінчився ще 19 серпня минулого року. Термін уже пройшов – треба було відмовляти протягом місяця після закінчення».

І все ж Сергій Дмитренко наполіг: значить, депутати проконсультуються з правовим управлінням – чи є шанси на розрив договору оренди. А паралельно запропонував запросити на засідання комісії орендаря і поцікавитися: чому він не використовує ділянку і як планує розвивати цю територію в подальшому, якщо бере її ще на 5 років. Колеги з ним погодилися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: