Жителів Сумщини попереджають про небезпечні енергетичні батончики в продажу

19.02.2021

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській інформує, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) від 11 лютого 2021 року № 2020.4713-fup 2 про виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену в насінні кунжуту, що експортувалося з Індії через Нідерланди. Вміст шкідливої речовини перевищував 5 мг/кг.

У Нідерландах це насіння було використане при виготовленні енергетичних батончиків (виробник: The Bar Factory BV, Duiven; оптовик: Adventure Food BV, Utrecht) та експортовано до України (отримувач: The Climb Company, вул. Січових Стрільців 8 а, м. Дніпро, 49000).

Держпродспоживслужба повідомляє, що відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: