Зґвалтування або ж секс за згодою: стали відомі подробиці конфлікту на вул. Романа Атаманюка

21.02.2021

Справи про зґвалтування завжди викликають резонанс, але вони вимагають і особливої ​​ретельності слідчих дій. Адже на одну справу, де все зрозуміло і однозначно (наприклад, на постраждалу напав прямо на вулиці незнайомий чоловік), доводиться кілька, де передбачуваного насильника і жертву пов’язують певні відносини, а у жертви можуть бути причини звести наклеп на підозрюваного. Тут слідство і суд повинні бути максимально уважними, особливо якщо явні сліди насильства на постраждалій відсутні.

Ось і нещодавно патрульна поліція розповідала про резонансну подію. 8 лютого біля 22.30 патрульні отримали повідомлення про зґвалтування в одній із квартир на вул. Романа Атаманюка. За лічені хвилини правоохоронці приїхали на місце і піднялися до квартири. Двері відчинила сусідка, яка й повідомила про те, що трапилося, на лінію «102». Вона розповіла інспекторам, що почула крики з квартири поверхом нижче. Спускаючись сходами, жінка побачила чоловіка. Він кинувся навтьоки. У приміщенні заявниця побачила жінку. Вона сиділа на підлозі – плакала і просила допомогти. Як вона сама пояснила, її зґвалтував колишній хлопець.

Патрульні відразу ж передали інформацію про місцезнаходження ймовірного порушника інспекторам роти тактико-оперативного реагування (ТОР). За півгодини вони затримали 23-річного хлопця за місцем його проживання. На місце події патрульні викликали швидку і слідчо-оперативну групу Сумського райуправління поліції.

Як стало відомо ВШ, 20-річна заявниця та її чоловік підтримували відносини з колишнім коханим дівчини та його новою пасією. Незважаючи на наявність маленької дитини, потерпіла нерідко вживала спиртне. Одного разу правоохоронці вже розбиралися з тим, що вона залишила дитину одну в колясці на вулиці в холодну пору року. У той день вони всі випивали в одній компанії, потім дівчина та її колишній опинилися в її квартирі, у той час як їхні нові половинки були відсутні. Як заявила постраждала, у цей час колишній її й зґвалтував – за її словами, напевно, хотів помститися за щось. Сам же ймовірний насильник стверджує, що секс був з її повної згоди.

– Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 152 КК України (зґвалтування), призначений ряд експертиз, які повинні прояснити ситуацію, тим часом ведуться слідчі дії, пояснив начальник СК ГУНП в Сумській області Володимир Крупецьких. – Якщо вина молодого чоловіка буде доведена, йому загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: