Вимираюче село на Сумщині заселять дітьми-сиротами?

22.02.2021

Село Некрасове розташоване в кількох кілометрах від Глухова, причому від жвавої траси потрібно пару з них їхати польовою шосейкою. Це село – маленьке й безперспективне, хто зміг – той уже давно виїхав, залишилися ті, у кого, як то кажуть, без варіантів, пише shans.com.ua.

Як повідомила на нещодавній апаратній нараді староста сільради Надія Кебець, на всій території сільради, що включає три населених пункти – Некрасове, Семенівку й Калюжне, – за останній рік народилися три людини, померли – 18… Живуть тут в основному пенсіонери. Із підприємств – три агрофірми, які є основними донорами місцевого бюджету. Джерела доходу селян – паї, сінокоси та підсобне господарство. Актуальна й вічна проблема – убиті дороги та гідроспоруда (аварійна дамба, розташована біля в’їзду в Некрасове, яка стає причиною багатьох бід, особливо навесні, у період паводків). Ще три роки тому місцеві жителі викликали журналістів із проханням оприлюднити загрозу, що насувається: тріснута у декількох місцях дамба могло просто завалитися. Тоді в терміновому порядку її вдалося залатати й закрити, правда, на час. Що буде з урахуванням нинішньої сніжної зими – страшно навіть уявити. Не дивно, що звідси виїжджають усі, хто може …

І все ж голова Глухівської громади Надія Вайло сподівається знайти спосіб оживити Некрасове – шляхом вливання в нього свіжої крові. На думку Надії Олексіївни, 220 порожніх будинків на території сільради – прекрасна перспектива для тих, хто потребує житла, наприклад, сиріт або тих, хто під опікою. Зазвичай, коли діти дорослішають, за рахунок бюджетних коштів їм купують нерухоме майно, так чому б не використати для цих цілей покинуті будинки? Тим більше що Некрасове – поруч із Глуховом. Чи втілиться ідея голови ОТГ у життя – покаже час.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: