На Сумщині громада судитиметься за новий автомобіль

22.02.2021

Питання зміни меж районів, приєднання сіл до тих чи інших громад незмінно пов’язані з розділом майна. І не завжди такі проблеми вдається вирішити мирним шляхом. Наприклад, Тростянець планує судитися за медичний автомобіль, передає shans.com.ua.

Про ситуацію розповіла заступник мера Світлана Міняйло: «У 2019 Міністерство громад і територій України прийняло рішення внести зміни до переліку заходів, що фінансуються за рахунок держбюджету, для здійснення завдань, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я на селі. Був виданий відповідний урядовий наказ, яким внесли зміни і в розділ «Сумщина». Його доповнили новим пунктом, який передбачав придбання службового автотранспорту для сільських амбулаторій. Зокрема, на Тростянеччині йшлося про амбулаторії в с. Білка і Люджа, які й отримали новенький службовий транспорт за держкошти. Ці дві сільради спочатку обслуговувалися в Боролянській ЦПМСП. А згодом Люджа й Білка приєдналися до Тростянця. Однак, коли розбиралися з майном, керівництво Боромлянської громади вирішило залишити службовий автомобіль Duster собі. Хоча придбаний він саме за кошти держбюджету. І ось тепер цей позашляховик використовується для власних потреб Боромлянською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, що є явним порушенням бюджетного законодавства, адже він повинен обслуговувати жителів принаймні Люджанского старостинського округу».

На останній нараді представники Тростянця та Боромлі так і не дійшли згоди. У добровільному порядку голова громади і головний лікар амбулаторії не хочуть повертати автомобіль як частину цілісного майнового комплексу. Тому С. Міняйло заявила, що Тростянецька громада підготує позовну заяву в суд і зажадає повернення авто з незаконного володіння, так як зараз воно по праву належить Тростянецькій громаді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: