Ігор Молоток: «Наполягаємо на змінах до Держбюджету задля підтримки ФОПів»

23.02.2021

Уже більше 3-х місяців підприємці Сумщини і всієї України протестують, аби влада нарешті звернула увагу на проблеми малого та середнього бізнесу, які виникли через зміни у законодавстві і карантинні обмеження.

Фізичні особи-підприємці просять у держави одного – не заважати працювати. А умови для цього дуже прості – залишити спрощену систему оподаткування і допомогти пережити локдауни.

Про це у своєму відеозверненні заявив народний депутат України Ігор МОЛОТОК (група «Політична партія «За Майбутнє»).

За словами парламентаря, тільки за підсумками січневого локдауну чверть підприємців були змушені відправити своїх співробітників у неоплачувану відпустку. 10% підприємців частково скоротили штат своїх співробітників. Допомогу від держави у розмірі 8 тис. грн отримали одиниці.

А Держбюджет-2021 року і досі не передбачає додаткових джерел  підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

Більше того, для ФОПівців виписали такі правила роботи, з якими далеко не кожний великий бізнес впрорається.

 – Як депутат Верховної Ради України від Сумщини я неодноразово зустрічався з підприємцями Шостки, Конотопа, Охтирки, Ромнів, Сум… І маю сотні звернень від підприємців малого та середнього бізнесу. Потрібна реальна допомога підприємцям під час пандемії коронавірусу!

Тому ми із колегами депутатської групи «За Майбутнє» 28 січня зареєстрували законопроект 4663, в якому пропонуємо негайно внести зміни до Держбюджету 2021 року, щоб допомогти підприємцям малого та середнього бізнесу пережити карантин, – зазначив Ігор МОЛОТОК.

Зокрема, «За Майбутнє» пропонує створення необхідних санітарних та гігієнічних умов праці. Коли державні кошти будуть направлені на облаштування місць оптової та роздрібної торгівлі згідно санітарних норм, що дозволить бізнесу працювати навіть під час пандемії.

Найголовніше: виділення коштів у розмірі 180 млн грн (80 млн. грн із резервного фонду та 100 млн. із фонду розвитку підприємств),  що дасть можливість дрібному бізнесу заробляти та сплачувати податки.

Варто зазначити, що лише за один квартал 2021 року від обмеження діяльності та закриття ФОПів Держбюджет недоотримає що найменше 150 млн грн.

–  Я допомагав і буду допомагати малому та середньому бізнесу, бо знаю, що це основа і фундамент успішного майбутнього не тільки Сумщини, а й всієї України! – підкреслив Ігор МОЛОТОК.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: