У Сумському облздраві заявляють про готовність до початку вакцинації від COVID-19

23.02.2021

Як зазначив під час брифінгу начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко, Сумщина виконала всю підготовчу роботу, щоб почати вакцинацію від COVID-19. Наразі в області створено 8 мобільних бригад, які проводитимуть щеплення відповідно до визначених етапів.

«Ми очікуємо на вакцину, яка сьогодні має бути в Україні, а найближчими днями надійти на Сумщину. Наразі ми проводимо брифінг в Сумському обласному клінічному медичному центрі соціально небезпечних захворювань. На базі цього закладу створена одна з мобільних бригад, яка вже пройшла навчання і готова починати вакцинацію, як тільки вакцини будуть на Сумщині», – повідомив Сергій Бутенко.

Куратор медичної галузі області пояснив, що на першому і другому етапі вакцинації будуть задіяні 8 мобільних бригад. Для всіх 5 етапів вакцинації в області буде створено 17 мобільних бригад.

Директор Сумського обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань Тарас Злиденний розповів, що крім навчання мобільної бригади, яка створена з працівників центру, для цієї бригади закуплене необхідне обладнання, підготовлений транспорт, для них організована невідкладна медична допомога. Також в закладі є резервне холодильне обладнання для зберігання цих вакцин.

«Наш заклад до вакцинації готовий на 100%, ми лише чекаємо на вакцину. Наша мобільна бригада перша в області отримає щеплення від COVID-19 і потім буде їздити лікувальними закладами області і щеплювати інших медичних працівників», – наголосив Тарас Злиденний.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: