«Шляхрембуд» звинуватив у своєму 814-тисячному штрафі посадовця мерії Сум

23.02.2021

Керівництво КП «Шляхрембуд» прокоментувало рішення Господарського суду щодо стягнення 814 тис. грн штрафних санкцій за несвоєчасний ремонт автомобільної дороги по вул. Роменська в м. Суми.

“У 2018 році КП «Шляхрембуд» було підрядником з виконання робіт по вул. Роменська, в той час як замовник робіт – УКБ Сумської міської ради. І саме з вини замовника, який несвоєчасно перерахував кошти на ці роботи, вони і не були виконані в терміни, зазначені в договорі.

Протягом трьох років суди різних інстанцій залишали позов прокуратури по цій справі без розгляду, оскільки закон захищає також і права підприємств, які не можуть працювати, не отримавши фінансування, необхідного на закупівлю ПММ та інших витратних матеріалів.

Саме з вини керівника УКБ СМР Виталія Шилова і виникла затримка з виконанням робіт, переконаний директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера: “В суді не розглядатимуть позов, якщо ти не заплатиш судовий збір. А чому підприємство має працювати, не отримавши грошей? Адже, за великим рахунком, саме замовник порушив договір, не перерахувавши своєчасно кошти на проведення робіт. Та в результаті роботи все ж таки були виконані, і претензій щодо них ні з боку замовника, ні від будь-кого іншого не надходило. Ось таку позицію ми зайняли в суді, – пояснює Олександр Вегера. – До того ж, ми керувалися і науково-правовим висновком НЮУ ім. Ярослава Мудрого від 17.11.2020 № 126-01-1441 щодо можливості представництва прокурором інтересів держави в господарському судочинстві, в якому зазначено про відсутність підстав для представництва інтересів держави в особі Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради про стягнення з підрядника штрафних санкцій у зв`язку із відсутністю порушення інтересів держави у зазначеній справі. Простіше кажучи, три роки прокуратура витрачала кошти платників податків, щоб домогтися потрібного їм рішення. Але ми маємо намір оскаржити його, і юристи вже готують відповідні документи. Найближчим часом вони будуть подані до суду м. Київ”, – йдеться на сайті КП “Шляхрембуд”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: