У Сумській центральній міськлікарні не працює ліфт для перевезення тяжкохворих

23.02.2021

Управління охорони здоров’я Сумської міськради звернулося до депкорпусу з серйозною проблемою, яка виникла в ЦМЛ і потребує термінового вирішення. На 2020 рік в лікарні була запланована заміна ліфта в лікувальному корпусі №1, для чого в держбюджеті було передбачено 1,33 млн. грн. Медустанову провело тендер, визначило підрядника, і роботи почалися. Підрядник демонтував старий ліфт, завіз нове обладнання і почав монтаж нового ліфта. В цілому було освоєно 952 тис. грн. Але через епідемію COVID-19 завершити роботи до кінця 2020 р не вдалося (збої у постачаннях матеріалів для виготовлення обладнання, висока захворюваність працівників і т.д.), і ліфт на сьогодні все ще не дороблений і не запущений. А решта суми, що залишилася в міськбюджеті неосвоєною,  в кінці була спрямована на інші статті, пише shans.com.ua.

Щоб уявити всю серйозність ситуації, потрібно знати, що ліфт, про який йдеться, знаходиться у п’ятиповерховому корпусі стаціонару і призначений для транспортування пацієнтів (в тому числі тяжкохворих і лежачих) в ортопедичне, хірургічне, пульмонологічне і урологічне відділення, а також із зазначених відділень – у лабораторії, відділення променевої діагностики і т.п. Тож непрацюючий підйомник завдає, м’яко кажучи, значні незручності персоналу всього стаціонару.

Для завершення робіт необхідно 378,7 тис. грн. Минулого тижня планово-бюджетна депутатська комісія міськради підтримала це питання і доручила департаменту фінансів опрацювати можливі джерела фінансування і внести відповідну пропозицію на найближчу сесію міськради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: