На спортзал для сумських патрульних необхідно 4 млн грн

24.02.2021

У 2020 році управління патрульної поліції в Сумській області зверталося до міськради з проханням допомогти з ремонтом підвального приміщення в будівлі управління на Білопільському шляху, 18/1. Там патрульні хочуть зробити спортзал, адже від гарної фізичної форми патрульних поліцейських багато в чому залежить результативність їх роботи.

У минулому році управління займалося розробкою проектно-кошторисної документації та проведенням її експертизи, на що місто виділило субвенцію в сумі 80 тис. грн. У результаті документація була виготовлена ​​і отримала позитивний висновок ДП «Укрдержбудекспертиза» у Сумській області. Відповідно до кошторису, капремонт підвального приміщення в будівлі на Білопільському шляху 18/1, обійдеться в 4 млн. грн. Сума серйозна, тому тепер патрульні просять громаду допомогти ще й з фінансуванням безпосередньо ремонтних робіт, пише shans.com.ua.

За інформацією начальника управління патрульної поліції в Сумській області Олексія Калюжного, рівно половину необхідної суми їм виділяють з держбюджету, а іншу половину, тобто 2 млн, вони просять у міста. Оскільки роботи заплановані на два роки, 1 млн грн. потрібен у поточному році і 1 млн – у 2021-му.

Минулого тижня це питання розглянула планово-бюджетна депутатська комісія міськради. Директор департаменту фінансів міськради Світлана Липова повідомила, що вона була присутня на зустрічі мера Олександра Лисенка з Олексієм Калюжним, де попередньо обговорювалося питання про виділення згаданої субвенції. В результаті було досягнуто згоди про те, що при перевиконанні міського бюджету за перше півріччя сесія міськради розгляне питання про виділення патрульним 1 млн грн. Комісія підтримала таке рішення, оскільки сьогодні виділити таку велику суму з бюджету можливості немає.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: