Вчитель сумської школи отримав догану через згадування свята 23 лютого

24.02.2021

Як ми повідомляли, учитель сумської школи №18 закликав учнів привітати своїх рідних із святом 23 лютого. Це обурило мати однієї з учениць, Ольгу Герасименко, яка проходить військову службу на Вінниччині.

Жінка розповіла, чому мала таку реакцію. “Цілком поважаю, коли старші люди згадують певні традиції в особистому колі друзів та близьких. Проте, коли такі пропозиції йдуть від шкільного вчителя учням, це вже інший рівень відносин. До того ж, пам’ятаймо, що святкування 23 лютого – це не тільки спадок радянської системи, це день захисника в РФ, в країні з якою в нас іде війна. Це день ворожої нам армії, яка щодня вбиває українських громадян. Варто вшановувати захисників своєї вітчизни, а не чужої”, – говорить жінка.

Адміністрація школи про розмову між вчителем Борисом Соломоновим та учнями дізналася з інтернету. 23 лютого з цього приводу викладач написав пояснювальну, розповів директор закладу Олександр Серпенінов. “Учителю згідно з його пояснювальною, тим фактом, який дійсно підтвердився, мною була винесена догана за те, що він не мав права нав’язувати свою думку дітям в школі. 14 жовтня, 6 грудня і День Небесної сотні – у школі проводяться всі заходи, які стосуються військово-патріотичного, громадського виховання”, – сказав він.

Борис Соломонов працює у школі 36 років. Як усе було – розповів телефоном. “Учора були уроки в 10-11 класах. Перед уроком я вистроїв їх, заспівали гімн, як у програмі, бо я викладаю предмет – захист України. Перед уроком кажу: дівчата і хлопці, ви знаєте, яке завтра свято? Вони – 23 лютого. Кажу: це свято заборонене в Україні, однак ваші дідусі й бабусі, які служили в армії, які воювали в різних регіонах нашої держави, за її межами, ви їх привітайте, їм буде приємно. Не знаю, що я сказав кримінального. Привітати зі святом радянської армії, не російської”, – говорить вчитель.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: