Сумській школі вистачило виділених із бюджету коштів лише на половину ремонту

24.02.2021

Капітальний ремонт харчоблоку в сумській школі № 12 почався ще в минулому році. Загальна кошторисна вартість робіт – 1,27 млн грн, передає shans.com.ua.

У 2020-му були виконані демонтажні роботи, поділ робочих зон, заміна електропроводки. Також почали монтувати вентиляційну систему, укладати кахельну плитку, міняти двері в підсобних приміщеннях. На сьогодні потрібно закінчити ремонт в робочих приміщеннях харчоблоку і зробити ремонт безпосередньо в самій їдальні. Але проблема в тому, що для завершення робіт школі не вистачає майже половини грошей – 585 тис. грн.

Минулого тижня планово-бюджетна депутатська комісія міськради, куди управління освіти звернулося з проханням виділити 12-й школі суму, якої бракує, вирішувала, де можна взяти додаткове фінансування.

За словами директора департаменту фінансів міськради Світлани Липової, сьогодні вирішити це питання можна тільки шляхом перерозподілу наявного фінансування в рамках бюджету освітньої галузі. Зокрема – тимчасово зняти гроші з тих робіт, які зараз, як то кажуть, не горять та їх можна зробити пізніше, у другому півріччі або навіть ближче до кінця року. А за підсумками виконання міського бюджету за перше півріччя повернути ці гроші назад.

Комісії нічого не залишалося, як погодитися з таким варіантом. Тим більше що депутат Вікторія Гробова (директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА) повідомила, що в минулому році для їдальні 12-ї школи було куплено нове обладнання за рахунок державної субвенції на суму 300 тис. грн. Так що ремонт в приміщенні їдальні, за її словами, у будь-якому випадку потрібно закінчити, і як можна швидше.

Голова комісії Володимир Шилов пообіцяв взяти це питання під особистий контроль, поки школа не отримає необхідну суму.

Нагадаємо, що 12-та школа розташована в одній будівлі з гімназією №1 (на вул. Засумська, 3), і їдальня там одна на два навчальних заклади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: