З офісу Генпрокурора суд стягнув гроші на користь Сумської міськради

25.02.2021

Господарський суд міста Києва видав наказ про примусове виконання постанови щодо стягнення з Офісу Генерального прокурора на користь Сумської міської ради трьох тисяч гривень. Ці гроші міська рада Сум сплатила як судовий збір, відстоюючи право сумської громади на володіння будівлею на Кондратьєва, 79, де зараз розташована місцева прокуратура.

Про цю судову справу Департамент забезпечення ресурсних платежів мерії повідомив на своєму сайті наступне:

«В 1998 році територіальна громада м. Суми набула право власності на будівлі і споруди, розташовані за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 79 (раніше – Кірова, 79), після чого одразу передала їх в безоплатне користування Прокуратурі м. Суми.

В 2019 році при підготовці Департаментом забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради документів для здійснення державної реєстрації права комунальної власності на зазначене нерухоме майно за територіальною громадою м. Суми з’ясувалось, що для цього існують перепони: Генеральна прокуратура України у зв’язку з перебуванням майна на балансі Прокуратури Сумської області щоквартально звітувала про нього як державне до Фонду державного майна України, який, в свою чергу, вносив ці відомості до Єдиного реєстру об’єктів державної власності. Крім того, Генеральна прокуратура України повідомляла Фонд Державного майна України про проведення роботи з реєстрації права власності на вищевказані будівлі і споруди за державою в особі Генеральної прокуратури України.

У зв’язку з цим Сумська міська рада в грудні 2019 року звернулась до суду з позовом про визнання за територіальною громадою м. Суми права власності на будівлі та споруди, розташовані по вул. Герасима Кондратьєва, 79 в м. Суми. Представництво в суді інтересів Сумської міської ради здійснювали працівники відділу правового та кадрового забезпечення Департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 14.01.2021 у справі № 920/1197/19 за позовом Сумської міської ради до Сумської обласної прокуратури, Офісу Генерального прокурора, Фонду державного майна України позов задоволено: визнано за територіальною громадою міста Суми в особі Сумської міської ради право власності на нерухоме майно, розташоване за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 79.

Вказане судове рішення набрало законної сили та є підставою для проведення державної реєстрації права власності на вищезазначене нерухоме майно за Сумською міською територіальною громадою».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: