Справу про смерть немовляти під час пологів відклали через прокурора

25.02.2021

Про це сьогодні повідомили на офіційному сайті Білопільського районного суду Сумщини.

Судовий розгляд справи стосовно лікарки, яка обвинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що призвело до смерті новонародженої дитини, відклали за клопотанням прокурора.

Як пояснила речниця Сумської обласної прокуратури Наталя Науменко, на даний час триває процес реформування для прокурорів місцевих прокуратур. За графіком сьогодні в прокурора, який підтримує обвинувачення, – іспит на загальні здібності та навички. Оскільки тестування відбувається в м. Києві, то прокурор фізично не може бути присутнім у м. Білопіллі на судовому засіданні.

Нагадаємо, прокуратура обвинувачує лікарку в тому, що вона 3 грудня 2018 року, приймаючи пологи у громадянки, не проводила в ІІ періоді пологів постійний моніторинг серцебиття плоду, та, як наслідок, несвоєчасно діагностувала дистрес плоду у ІІ періоді пологів, не вжила заходів для прискорення розродження, що призвело до виникнення асфіксії плоду навколоплідними водами, в результаті чого новонароджена дитина померла. Санкція частини 2 статті 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: