На Сумщині витратять 6,7 млн грн для вивезення та утилізації гептилу

25.02.2021

Учора, 24 лютого, у Сумській обласній раді пройшло засідання депутатської комісії з питань земельних та водних ресурсів, використання надр, екології, довкілля та лісового господарства. Було розглянуто ряд важливих для Шосткинської громади питань.

Одне з головних та наболілих – виділення коштів для вивезення з території Шосткинської громади небезпечної речовини – гептилу. Нагадаємо, навесні 2015 року у Шостці стався вилив суміші хімічних речовин І класу небезпеки, згодом отрутохімікати зібрали у спеціальну тару і вони досі зберігаються на Шосткинщині, пише shostka.info.

На засіданні постійної депутатської комісії обласної ради виступили представники екологічних служб, зачитані звернення депутатів та керівництва Шосткинської громади. Як зазначив заступник шосткинського міського голови з економічних питань та інвестиційної діяльності Ярослав Счастливцев,  всього на території Шосткинщини біля Шостки, сіл Ображіївка, між селами Ковтунове, Чорні Лози та Богданка Шосткинської громади зберігається 1649 бочок з небезпечною речовиною загальною вагою майже 93 тонни. Було зачитане звернення Шосткинського міського голови Миколи Ноги та народних обранців з проханням до обласної влади посприяти і співфінансувати роботи з утилізації суміші відходів небезпечних речовин.

Профільна депутатська комісія обласної ради одноголосно (усі присутні) підтримала співфінансування. Таким чином планується, що Шосткинська громада виділить 1,35 млн грн, а обласний бюджет – 5,4 млн грн для вивезення та утилізації гептилу. Але рішення ще належить підтримати депутатам на сесії обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю, 26 лютого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: