Семирічна дівчинка з Глухова мріє знову ходити

25.02.2021

У 2017 році Марійці Кудояр з Глухова поставили діагноз «Анапластична епендимома шийного відділу хребта на рівні С2-С7». Після видалення пухлини дівчинка втратила здатність рухатись. Пройшла 5 блоків хіміотерапії, курс променевої терапії та 4 блоки противорецидивної хіміотерапії.

Марійці потрібно своєчасно проходити реабілітацію до повного одужання, оскільки в неї наявний спастичний тетрапарез переважно в нижніх кінцівках та лівій руці. Реабілітацію дівчинка проходить у Шостці.

– Донечка займається кожного дня, щоб знову повноцінно жити. Самі звичайні речі, такі як сидіти, ходити, бігати, для Маші – це не прості речі, а велика щоденна праця. Просто посидіти, рівно державши спину, не спираючись на руки, Марійка може не більше 5 хвилин. Та потрібно займатись, тренувати м’язи, щоб надалі можна було весь час тримати спину рівно. Марійці потрібна кваліфікована реабілітація, яку можуть надати лише фахівці. Допоможіть донечці в її бажанні одужати. Вона дуже хоче ходити. Вона навіть не плаче, коли займається. Вона посміхається, бо вірить, що в неї вийде одужати, вона докладає всіх зусиль, старанно виконує все, що потрібно з фізичних вправ. Їй лише потрібна підтримка. Щиро вдячні кожному хто протягнув руку допомоги і зробив крок назустріч моїй донечці! – повідомляє мама Марійки Ірина Кудояр.

Перерахувати кошти на реабілітацію Марійки Кудояр можна на карту ПриватБанку 4149 4991 3168 7954 Кудояр Ірина Анатоліївна (мама)

Контактний телефон волонтера Стеценко Вікторії – 099 057 4682.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: