Сумська лікарка розповіла про самопочуття після вакцинації від COVID-19

25.02.2021

Як ми повідомляли, у Сумах сьогодні, 25 лютого, розпочалася вакцинація від коронавірусу. Почали колоти вакцину медпрацівникам, які працюють із хворими на COVID-19.

Першим в області вакцинувався 34-річний лікар-реаніматолог Дмитро Білобров. Другою, кого щепили вакциною AstraZeneca, стала 36-річна лікарка-кардіолог Наталя Зеленська. Жінка також працює у сумському госпіталі для ветеранів, зі стаціонарними хворими на коронавірус. Каже: вакцинуватися чи ні – не вагалася.

“Ніяких змін, які б відрізняли моє самопочуття до і після, немає. Абсолютно. Почуваюся нормально. Готова знову йти працювати, бо зараз я – на роботі, вийшла провакцинуватися і знову йду у відділення. Якщо у нас є фірмова назва, значить виробник має ліцензію і він відповідає за якість. Для мене питання вакцинуватися не стояло взагалі. Це свідоме рішення”, – сказала лікарка.

У мобільній бригаді, яка вакцинує: лікар, дві медсестри і реєстратор. На 11 ранку із 20 запланованих медпрацівників щепили шістьох.

“Усі почувають себе добре. Перший, кого ми спостерігали 30 хвилин, вже пішов додому. Все гаразд, інші перебувають ще під наглядом. Ми спостерігаємо пів години. Реакція після цього можлива, але вона не завжди буває: це може бути підвищення температури, почервоніння, невеличкі набряк та біль в місці ін’єкції, тяжких реакцій ми не спостерігали”, – говорить лікарка мобільної бригади Наталя Дмитренко.

Нагадаємо, вакцина прибула до Сум 24 лютого ввечері. 14 700 доз розраховані на перші два етапи вакцинації. Строк придатності препарату – до 23 червня цього року. На першому етапі планують вакцинувати 2700 жителів області, серед них понад 900 людей – медпрацівники.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: