Мешканці сумської багатоповерхівки скаржаться на холодні батареї та ледве теплу воду

25.02.2021

У квартирі холодно, а щоб гаряча вода стала гарячою, її потрібно довго спускати. На це скаржаться мешканці будинку №15 по вулиці Шишкарівська у Сумах.

У будинку 4 під’їзди, мешканці четвертого розповідають: гарячої води немає.

“Щоб помитись або посуд помить, треба хвилин 5-10 зливать воду – тоді може з’явиться. І то, ледве-ледве тепла”, – каже мешканець будинку Микола.

Ще одна мешканка будинку пані Ніна теж скаржиться:

“Поки ще стече, треба, щоб текло воно часів два чи три. Батареї ледве тепленькі. Платимо такі гроші – я не знаю, за що ми тільки платимо”.

Жителька того ж під’їзду Антоніна Михайлівна розповідає, що перші 10-15 років, коли заселились у будинок, тепло давали добре, можна було одягатися, як влітку.

“А потім автономка у нас на 9 поверсі в однокімнатній квартирі з’явилась – одразу стало гірше тепло. У мене ніколи немає нормальної температури у квартирі. Якщо дуже вже вони дають тепло, тоді в мене може бути 21*С або 22*С. Якщо дуже холодно – а в мене все загороджено, все закрито – то в мене може бути 19-20*С”, – каже жінка.

Така ситуація, говорять мешканці, не в усьому будинку. Галина Василівна живе в сусідньому під’їзді, третьому, і ось що розповідає:

“Трохи воду спустимо – і тоді ніби нормально. У кімнаті – 21*С у залі, 22*С в спальні, там, де балкон. Нормально все. Мешканці поки не скаржаться”.

Лідія Лисиця, мешканка будинку, розповідає, що зверталися і в Сумитеплоенерго, і до управителя, і писали меру, з Теплоенерго кілька разів приходила комісія.

“У мене три термометри показують 16*С, на них показує 20 з половиною. При температурі мінус 11 – в мене показує 15-16*С, дивлячись, в якій кімнаті. Гарячої води в нас немає. Для того, щоб була хоча б тепленька водичка, треба дві ванни злити. Сказали – треба поміняти фільтри, це винуватий ЖЕК. ЖЕК каже – це винуватий Сумитеплоенерго”, – говорить пані Лідія.

Люди показали підвал і кажуть, що доглядають за ним самостійно, наприклад, самі утеплювали труби. Старший по під’їзду Сергій Бойко власним приладом вимірює температуру теплоносія при подачі на будинок і на виході.

Три дні тому тут були працівники “Сумитеплоенерго”. Речниця підприємства Віта Харченко каже: ніяких порушень не знайшли. Показник тепла на вводі теплових мереж зовні в нормі і температура в квартирах також.

“Зокрема, у першому під’їзді у третій квартирі температура – +22*С. У четвертому під’їзді у квартирі 111 – +20*С. ТОВ “Сумитеплоенерго” обслуговує теплові мережі до зовнішньої стіни будинку. Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 1 Закону України про житлово-комунальні послуги, мережі від зовнішньої стіни будинку з обладнанням на них є внутрішньобудинковою системою теплопостачання, спільною сумісною власністю власників приміщень, та наразі перебувають на обслуговування КП “Сумитеплоенергоцентраль”. Звернень від мешканців будинку щодо послуг з централізованого гарячого водопостачання до 22 лютого до ТОВ “Сумитеплоенерго” не надходило”, – розповіла речниця ТОВ “Сумитеплоенерго” Віта Харченко.

Щодо гарячої води ще проведуть перевірку ,сказала Віта Харченко. Управляє цим будинком Комунальне підприємство “Сумитеплоенегоцентраль”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
27.06.2024 Вночі та зранку на Сумщині обстріляли дві громади
27.06.2024 На прикордонні Сумщини пошкоджено критичну інфраструктуру
27.06.2024 У Сумах новостворений ліцей хочуть назвати на честь Герасима Кондратьєва
27.06.2024 У Сумах проводять відбір крафтових виробників
27.06.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів знищено приватне домоволодіння, пошкоджено вулики, приватну лазню, а також загинула домашня худоба
27.06.2024 У Сумах збираються ремонтувати скейтпарк за 670 тис. грн

Коментарі: