На Сумщині піймали узбека-нелегала

26.02.2021

Днями за інформацією дільничного інспектора прикордонної служби припинено спробу незаконного переправлення через українсько-російський кордон іноземця. Прикордонний патруль, реалізовуючи отриману від колеги інформацію, у районі населеного пункту Грабовське, що у Краснопільському районі, затримав громадянина Узбекистану. Іноземець у пішому порядку намагався незаконно перетнути українсько-російський кордон із території України на територію РФ.

Чоловік повідомив правоохоронцям, що йому заборонено в’їзд на територію РФ, тому він вирішив перетнути кордон у незаконний спосіб. Також, він повідомив, що до кордону його підвезли невідомі особи на легковому автомобілі марки «Шевроле Авео» та вказали напрямок руху.

За результатами подальших пошукових заходів вказані іноземним громадянином особи та транспортний засіб були виявлені прикордонниками на виїзді з населеного пункту Грабовське. В автівці знаходилися два громадянина України, які сприяли іноземцю в незаконному перетинанні кордону та надавали відповідні поради.

У діях зазначених громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» КК України, про що охоронці кордону невідкладно повідомили співробітників Національної поліції, які проводять із зазначеними громадянами відповідні процесуальні дії.

Іноземець затриманий для з’ясування усіх обставин правопорушення. За порушення прикордонного режиму та за спробу незаконного перетинання державного кордону України чоловіку загрожує адміністративна відповідальність. Його подальшу долю вирішить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: