Депутат міськради на Сумщини запропонував впровадити у школах стрільбу зі справжньої зброї

26.02.2021

Депутат Глухівської міської ради Олександр Буйков на сесії 25 лютого піднявся на трибуну зі зверненням до голови ОТГ Надії Вайло і запропонував впровадити в кожній школі регулярні заняття зі справжньою зброєю.

За словами Олександра Сергійовича, це непорядок, що хлопці після випускного, з атестатом зрілості, не вміють розбирати автомати! «Та й де їм цього вчитися, коли на уроках дають у руки лише дерев’яні муляжі! Зараз, коли в країні вже 7 років іде війна, і багато служать в АТО, захищаючи Вітчизну, кожна молода людина просто зобов’язана вміти поводитися зі зброєю», – заявив він.

Виступ депутата викликав бурхливу реакцію серед присутніх у залі засідань, особливо у педагогів. Так, начальник відділу освіти Оксана Юдіна задала Буйкову питання: «А де, на вашу думку, буде зберігатися вогнепальна зброя у навчальних закладах?! Адже для цього в жодній школі немає умов!». На що патріотично налаштований народний обранець відповів: «Так треба створити ці умови!». Як саме це зробити в загальноосвітніх закладах, максимально убезпечивши дітей і співробітників, він не уточнював.

І, мабуть, для депутата стала відкриттям інформація з вуст директора ліцею-інтернату з посиленою військовою та фізичною підготовкою Ірини Терещенко про те, що навіть в їх спеціалізованій установі, де військово-патріотичне виховання на першому плані, і в кожному класі є штатний офіцер вихователь із досвідом в АТО і бойовим стажем, зброї немає. Як розповіла Ірина Іванівна, у Глухові є центр для виконання завдань зі стрільби, і знаходиться він у Вищому професійному училищі на околиці міста. «Я вважаю правильним, що діти займаються саме на такій базі, – коментує вона. – До того ж директор училища завжди надає нам таку можливість». Що ж стосується інших шкіл, загальноосвітніх, то вони теж користуються тиром даної установи згідно з графіком. Більш того, старшокласники їздять на збори, під час яких їх вчать всім премудростям військової справи.

Як можна було судити по реакції присутніх у залі, у кого є діти шкільного віку, вони були в шоці від пропозиції депутата «озброїти» місцеві школи…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: