Весняний паводок. Під загрозою підтоплення понад 70 будинків села Пирогівка на Шостинщині

26.02.2021

У Шосткинському міськвиконкомі відбулось засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема обговорювали дії під час можливого весняного паводка.

У разі настання весняного паводка на Десні, 72 будинки, в яких проживають 154 мешканці у селі Пирогівка опиняться під загрозою підтоплення, передає shostkanews.city.

Треба зазначити, що у 1970 році у Пирогівці річка Десна вже виходила із берегів. Зокрема уродженець цього населеного пункту Олександр Таратайко виклав у соцмережу фото тих часів.

“Це будинок моїх батьків в с. Пирогівка, де я жив з 1965 по 1989 роки. Середина травня 1970 р повінь. Нас виселяли на час лиха спочатку в контору меблевої фабрики, а потім, коли рівень води ще підвищився – до піонертаборів, в контору Собічского лісництва”, – пише Олександр.

Тоді у воді опинилась місцева церква, автобусна зупинка. До будинків добирались на човнах.

У 1970 році, за свідченням очевидців, вода зійшла тільки у середині червня.

Треба зазначити, що цьогоріч ймовірність підтоплення існує не тільки в Пирогівці, а й в селі Лушники.

“Зараз проводиться роз’яснювальна робота з населенням під час такої ситуації. Вивчаємо можливість залучення плавальних особистих засобів у населення”, – сказав староста Чапліївського старостинського округу Сергій Пластун.

Під час засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій був затверджений план дій щодо пропуску льодоходу, повеней та дощових паводків цієї весни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: