У Глухові сторожів вирішили замінити відеокамерами

26.02.2021

200 тис. грн на рік – саме в таку суму обходиться місцевому бюджету грошове утримання двох чоловіків, які працюють у Центрі культури міста Глухів. За штатним розкладом вони числяться сторожами, але по факту не тільки охороняють будівлю, а ще й прибирають територію, наприклад, чистять сніг, а також виконують інші функції чорноробів.

Однак економія повинна бути економною, і з метою заощадження скарбниці Глухівської громади її голова прийняла рішення скоротити ці одиниці. Дане питання виносилося на сесію 25 лютого, на обговорення депутатів.

Так, Олександр Ланін, екс-директор ДК, вважає, що установа культури цілком може обійтися без сторожів. «Нічого страшного не станеться, якщо їх не буде, адже ці функції може виконувати система відеоспостереження», – сказав народний обранець. Але додав, що людей без засобів до існування залишати не можна, тому їх обов’язково потрібно працевлаштувати в інше місце. З його думкою погодилася Надія Вайло.

Хоча де логіка економії – скоротити в одному місці, щоб “впихнути” в інше, і витрачати з місцевого бюджету ці ж гроші?.. В цілому ж, якщо не брати це працевлаштування, то такі дії економічно обгрунтовані: два сторожа на рік обходяться бюджету в 200 тисяч, а сигналізація – у 6. Однак місцеві жителі припускають інше: чи не хочуть таким чином протягнути прагнення одного з депутатів встановити по Глухову камери відеоспостереження, адже при колишній владі йому це зробити не вдавалося?..

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: