На Сумщині планують ліквідувати збиткове КП

26.02.2021

Приступила до роботи робоча група з питання наповнення місцевих бюджетів, економного, ефективного й раціонального використання бюджетних коштів підприємствами, установами, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області. На першому засіданні розглянули можливості наповнення бюджету та заслухали звіти окремих керівників комунальних підприємств, передає shans.com.ua.

Про діяльність КП «Паливкомуненерго» доповів директор. За його словами, підприємство є збитковим і отримує субвенції з обласного бюджету. Директор департаменту фінансів ОДА Олена Батраченко повідомила, що на підприємство витратили з обласного бюджету понад 4 млн грн, але за останні 5 років жодного разу не платили податок на прибуток. Тому депутат Вадим Ващенко підняв питання про доцільність його існування. Члени робочої групи його підтримали – вони будуть рекомендувати узгодити графік кредиторської заборгованості та почати процедуру ліквідації підприємства через його збитковість.

Також члени робочої групи заслухали головного бухгалтера СОКП «Фонд інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості». Вона повідомила, що зараз сума на діючі кредити у підприємства становить 5,6 млн грн. У минулому році було взято 8 кредитів. У той же час на утримання підприємства щорічно виділяється понад півмільйона гривень. Депутати порадили керівництву КП активніше працювати з міжнародними грантами, адже в минулому році ЄС виділив Україні на подібні програми 22 млн євро.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: