Юрій Чмирь: потрібно три простих кроки, щоб знизити тарифи!

27.02.2021

Юрій Чмирь озвучив три конкретних кроки щодо зниження тарифів на газ для населення.

Він запропонував чіткі та послідовні дії в трьох напрямках, виконання яких дозволить в короткі терміни добитися ефективного результату – істотно знизити тарифи. Саме цього сьогодні найбільше потребують жителі Сумщини, як і жителі всіх регіонів країни.

Крок перший. Введення мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. Прийнявши цю категоричну заборону на законодавчому рівні, в Україні більше не зможуть підвищувати ціну на «блакитне паливо» протягом конкретно визначеного часу.

Крок другий. Упровадження державного регулювання цін на природний газ для населення України і повернення до умов та формули нарахування субсидій. Ціноутворення повинно визначатися і чітко регулюватися всередині країни, а не залежати від коливань світового ринку. Що ж стосується субсидій, то скорочувати кількість і розмір пільг на оплату комунальних послуг для пенсіонерів та інших соціально незахищених громадян – неприпустимо!

Крок третій. Державні компанії, які видобувають газ, повинні в першу чергу забезпечувати їм українських споживачів. Офіційні цифри говорять про те, що газу вітчизняного видобутку з лишком вистачає для потреб всього народу України. Закачано 20 мільярдів кубів газу за ціною 3,60 за куб, тоді як на рік населенню необхідно 13,8 мільярдів кубометрів! То який сенс купувати імпортний газ втридорога?

«Я публічно сказав, що готовий очолити НАК «Нафтогаз України» і домогтися оптимального зниження тарифів. Завдяки запропонованим трьом крокам можливо зменшити ціну газу. Це дуже просто зробити! Навіть з урахуванням вартості транспортування, зафіксованої на рівні 1,54 грн за куб (і максимальної по країні 1, 79 грн за куб), використовуючи газ українського видобутку, собівартість якого становить 3,60 грн за куб, можливо отримати тариф трохи більше 5 гривень» , – наголосив Юрій Чмирь.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: