Сумська облрада хоче вдесятеро більше коштів до місцевих бюджетів за використання надр

27.02.2021

Депутати Сумської облради звернулися до Кабміну та нардепів від Сумщини, щоб за користування надрами місцеві бюджети отримували удесятеро більші гроші. Зараз це 2%, які йдуть до обласного бюджету, та 3% – до кошиків громад, де йде видобуток, передає suspilne.media.

Ініціатива збільшити ренту – від фракції “Опозиційна платформа – За життя”. Її підтримали представники “Нашого краю”, “Батьківщини”, “За майбутнє” та “Слуги народу”. Загалом 34 депутати з 43 присутніх. “Європейська солідарність” повним складом не голосувала.

За інформацією секретаря бюджетної комісії Бориса Пересадька, торік нафтовидобувні компанії мали б заплатити області 62 млн грн, перерахували фактично 40. За словами начальника управління Державної податкової служби Сумщини Олега Мілявського, за користування надрами у 2019 році до обласного бюджету надійшло майже 51 млн грн, а у 2020 році – майже 35 млн грн. Від видобутку газу – майже 11 млн грн та майже 7 млн грн, відповідно. Від видобутку газового конденсату – понад 1 млн грн у 2019-му та майже 1 мільйон у 2020-му. Загалом, складова надходжень від ренти за видобуток у Державному бюджеті – 10%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: