Соратник екснардепа – про українських кримчан: “Природа – красивенна, а люди – гівно”

27.02.2021

Люди з оточення колишнього нардепа від Сумщини Олега Медуниці продовжують шокувати своїми ідеологічними заявами, що часто порушують не тільки елементарні моральні принципи, а й законодавство України.

Так, колишній депутат Сумської міськради Андрій Крамченков, відомий своїми міцними зв’язками з екснардепом Медуницею, цього разу вирішив відверто принизити українських жителів окупованого півострова Крима, обізвавши їх “гімном”. Свій пост у Фейсбуці, напевне, присвятив Дню опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який в Україні відзначили вчора, 26 лютого.

“Ви тут всі про Крим пишете, то і я згадав.

В останні роки перед окупацією я туди не їздив – мені там не подобалося. А коли приходилося, то намагався взаємодіяти (орендувати житло, купувати вино і т.п.) виключно з кримськими татарами.

Оце совєцкоє насєлєніє, окрім огиди, у мене ніяких почуттів не викликало. Для того, щоби заробляти на туризмі, треба любити клієнта, а це точно не про совєцкіх людей.

Якщо коротко: природа – красивенна, особливо гори, а люди – гівно. За деякими винятками”, – заявив у Фейсбуці Крамченков.

Усім відомо, що подібні висловлювання – це злочин, який в українському законодавстві носить назву “розпалювання міжнаціональної ворожнечі”. Згідно зі статтею 161 Кримінального кодексу України, «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками». Такі дії караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого.

Побачимо, чи відреагують на подібні висловлювання правоохоронні органи Сумщини і чи буде покаране бажання ексдепутата принижувати українців та розпалювати між ними ворожнечу…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: