Біля дитсадка на Сумщині 5-річна дитина впала у відкритий колодязь і просиділа півгодини в крижаній воді

27.02.2021

Подія сталася на Глухівщині.

Босий, без взуття, весь мокрий, у рваному комбінезоні та смертельно наляканий – у такому жахливому стані небайдужі перехожі витягли малюка з ями, в якій дитина пробула майже півгодини.

Вирушаючи вранці у дитячий сад, додому з нього можна і не повернутися. У цьому переконалася слоутчанка Оксана Тихановська. У той злощасний день чотири мами разом із дітками вийшли з дошкільного закладу. Одна з них, молода багатодітна матір, везла на санчатах молодшу дочку, а 5-річний син із дитсадковим другом біг поруч. Раптом назустріч виїхала автівка, і дітям нічого не залишалося, як пропустити її, зробивши крок убік, а точніше – у замет.

За мить Оксана бачить – із двох хлопчаків, які бігли попереду, залишився лише один – друг її сина. А де ж синочок?! Він як крізь землю провалився! Так і було: дитина потрапила у відкритий люк, що підстерігав свою жертву під снігом…

Опинившись у темній ямі на глибині 3,5 м і в крижаній воді, малюк кричав: «Мамо, врятуй мене!». Оксана не знала, що робити. Адже на санках сиділа ще й 3-річна дочка, яку ні на секунду не залишиш. «Я вже збиралася зняти із себе куртку і стрибати до сина в колодязь, – каже жінка. – Але, на щастя, мені вдалося зупинити авто, і водій, високий чоловік, відгукнувся на прохання допомогти. Сина витягали довго, хвилин 20. Дістали на поверхню мокрого, у рваному комбінезоні, без чобіт – вони залишилися плавати у воді. Моторошно переляканого і замерзлого, як крижинка».

Дитину госпіталізували в травматологічне відділення Глухівської міськлікарні. Лікарі сказали мамі, що її синочок народився в сорочці – дивом залишився живий і не покалічився. Оксана Тихановська збирається притягнути до відповідальності керівництво села Слоут і Березівської ОТГ за те, що на території населеного пункту, поруч зі школою-садом, довгий час знаходяться два відкритих люка, і нікому до них немає діла. Подією займається поліція.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: