Чому дітям Сумщини не роблять щеплення БЦЖ?

27.02.2021

У Глухові молоді мами скаржаться на відсутність протитуберкульозної вакцини. Зокрема, зараз у пологовому будинку міста не роблять щеплення БЦЖ, передає hlukhiv.info.

В. о. пологового відділення Глухівської міської лікарні Ігор Барахович прокоментував, що БЦЖ немає в наявності, і не тільки в Глухові. “Як тільки ми отримаємо вакцину, відразу почнемо щеплювати дітей”, – повідомив Ігор Леонідович, доповнивши, що дійсно проблема із забезпеченням даною вакциною є, але коли вона надійде на місця – поки невідомо.

За інформацією всеукраїнських ЗМІ, у пологових будинках України новонароджених дітей виписують без щеплення БЦЖ, так як протитуберкульозна вакцина закінчилася, а нову МОЗ не закупив. Щеплення БЦЖ належить робити на другий день після народження. Але термін придатності тієї болгарської вакцини, яка була в українських пологових будинках, закінчився ще 31 січня. Нову партію поки так і не завезли.

Останній раз закуплену в Болгарії протитуберкульозну вакцину в Україну завозили 2 роки тому. Тепер вирішили купити в Індії; її повинні були завезти ще в грудні 2020-го, однак поки не привезли…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: