Обласні депутати просять встановити освітлення на перехресті доріг Суми-Лебедин та Суми-Харків

28.02.2021

Цьогоріч на перехресті доріг Суми-Лебедин та Суми-Харків з’явилося нове асфальтове покриття та довгоочікуваний круговий рух. Цього домоглися сумські опозиціонери.

Раніше вони офіційно зверталися до обласної Служби автомобільних доріг та поліції з вимогою негайно забезпечити безпеку на перехресті, встановивши круговий рух та освітлення. На цій ділянці дороги завжди обмежена видимість при проїзді та повороті. Тому часто траплялися ДТП і нерідко з летальними наслідками.

Півсправи зроблено. Але освітлення так досі і немає. Тому депутати фракції ОП-ЗЖ в Сумській обласній раді хочуть, аби відповідно до ДБН, тут було облаштоване штучне освітлення, яке має забезпечувати зорове орієнтування для водіїв у зоні транспортної розв’язки.

Під час сесії обласної ради вони звернулися з депутатським запитом до голови Сумської ОДА Василя Хоми та начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області Івана Романюка, аби передбачити влаштування штучного освітлення на транспортній розв’язці кільцевого типу на перехресті автодоріг Т 1909  Суми-Лебедин і  Н 12  Суми-Полтава на території Сумської області.

А ще просять передбачити влаштування транспортної розв’язки кільцевого типу на розгалуженні автодороги Н 12 на території Верхньосироватської сільської ради.

Депутати запит своїх колег підтримали.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: